Sunday, October 25, 2009

Үс сайхан бол зүс сайхан

Аз жаргалтай эмэгтэй -2
Үс гэдэг эмэгтэйчүүдийн хувьд төдийгүй эрчүүлийн хувьд хамгийн их анхаарал хандуулдаг зүйл. Сайхан үс хэзээд таныг чимэх болно. Ингээд үсээ хэрхэн арчилах талаар жаахан зөвлөгөө хүргье.


1. Сайн идэх. Юуны өмнө бидний арьс, үс гээд бүгд л хоол хүнстэй салшгүй холбоотой. Идэж байгаа зүйлээрээ бид арьс болон үсээ дотроос нь тэжээж байдаг. Иймд тэжээллэг зүйл сайн идэх хэрэгтэй. Гэхдээ тэжээллэг гэхээр үнэ бодох хэрэггүй. Хамгийн гол нь идэж байгаа зүйлээ зөв хэрэглэх юм шүү дээ. Өглөө сайтар эд, дараа нь өдөр хөнгөн тэгээд шингэн зүйл ахиухан уугаарай, харин орой хоолныхоо дараа нэг ширхэг ч болов жимс ялангуяа алим идэх хэрэгтэй.
Шингэн зүйл гэдэг үсэнд хамгийн чухал. Бид өдөрт 6-8 аяга буцалсан цэвэр уус заавал уух ёстой. Харин ялангуяа копьютерийн ард удаан суудаг эмэгтэйгчүүдийн хувьд илүү шингэн зүйл ууж байх хэрэгтэй. Бидний бие цангасан цөл шиг болсон байхад үс тэгээд арьс яаж чийглэг байхав.
2. Таньж мэдэхгүй, хямд шампунь хэрэглэх хэрэггүй. Аль болох сайн бүтээгдэхүүн хэрэглэхийг хичээгээрэй.

3.Үсний өнгө. Хэрэв үсээ будсан бол үснийхээ өнгөндөө үргэлж анхаарал хандуул. Хэдийгээр таны үс сайхан засалттай ч өнгө муутай бол будалт хийгээгүй нүүр шиг л харагдах болно.

4. Үсний тэжээл. Долоо хоногт доод тал нь 1-2 удаа тэжээлийн тосыг үсэндээ массаж хийнгээ түрх. Харин тэгэхдээ шөнөө унтахаасаа өмнө түрхээд хэрэггүй. Учир нь энэ нь таны үсэнд ямар ч нөлөөлөл үзүүлэхгүй. Мөн тэжээлийн тосоо үснийхээ үзүүр хүртэл нь сайтар түрхэх хэрэгтэй.

5. Ангижруулагч хэрэглэ. Үсээ угаасныхаа дараа заавал ангижруулагч хэрэглэх хэрэгтэй. Энэ нь бидний үсэнд хамгийн сайн чийгшүүлэлт болно. Шампунь бол яг л нүүр гарын саван шиг хэрэглээ. Нүүр гарын савангаар нүүрээ хэд хэдэн удаа угаасны дараа нүүрний арьс яаж хуурай болдог билээ. Түүний адил шампунь хэрэглэсний дараа үс бас л тийм байдалтай болдог. Иймд ангижруулагч чухал. Мөн ангижруулагчаа үсэндээ хэсэг байлгаж массаж хийж байгаад зайлахдаа 10 секунт хүйтэндүү усаар үсээ булхах хэрэгтэй шүү.

No comments:

Post a Comment